+385 1 562 8855

ENERGETSKI CERTIFIKAT

Što je energetski certifikat?

Energetski certifikat je dokument koji vrijedi 10. godina, a njime se utvrđuje energetski razred zgrade, predočuju energetske karakteristike zgrade i daju informacije o potrošnji energije te stanju zgrade u odnosu na energetsku učinkovitost. Energetski certifikat daje i prijedlog mjera za isplativo poboljšanje energetskih karakteristika zgrade kako bi se smanjila potrošnja energije.


Energetski certifikat je obavezan

Danom ulaska u Europsku uniju počela je obveza izdavanja energetskih certifikata za postojeće zgrade ili njihove samostalne uporabne cjeline koje se prodaju, a od 01. siječnja 2016. godine obvezu pribavljanja energetskog cerifikata imaju i zgrade koje se iznajmljuju, daju u zakup ili daju na leasing, a imaju ukupnu korisnu površinu veću od 50m2 ili se radi o posebnom dijelu zgrade koji se nalazi u zgradi koja ima ukupnu korisnu površinu veću od 50m2 bez obzira na površinu tog posebnog dijela.


Tko provodi energetsko certificiranje?

Energetsko certificiranje zgrada provodi osoba koja ima ovlaštenje Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja. Registar osoba koje imaju ovlaštenje je javan.


Koliko košta energetski certifikat?

Cijena energetskog certificiranja određena je zakonskom regulativom te je propisana cjenikom Ministarstva. Postupak izračuna cijene prilagođava se ovisno o koeficijentu složenosti građevine i o hitnosti (odnosno vremenu za koje Vam je energetski certifikat neophodan). Pozovite nas kako bismo Vam predočili cijenu.

Naručite energetski certifikat u našoj agenciji


Klijentima smo osigurali licencirane i pouzdane certifikatore koji svoju uslugu obavljaju efikasno i savjesno. Pozovite nas za više informacija.

Žurni energetski certifikat

U našoj agenciji možete naručiti energetski certifikat za nekretninu na području Grada Zagreba koji će biti gotov za 24 h.